Coronavirus: Speakerul Camerei Reprezentanţilor SUA anunţă că parlamentarii şi personalul trebuie să poarte mască

Coronavirus: Speakerul Camerei Reprezentanţilor SUA anunţă că parlamentarii şi personalul trebuie să poarte mască

Speakerul Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite Nancy Pelosi a anunţat miercuri că parlamentarii şi personalul vor trebui să poarte mască în Cameră în timpul pandemiei de coronavirus, relatează joi Reuters.

Membrilor li se va permite să-şi scoată măştile când se adresează Camerei, a precizat Pelosi.

"Preşedintele se aşteaptă ca toţi membrii şi personalul să adere la cerinţă în semn de respect pentru sănătatea, siguranţa şi bunăstarea altora prezenţi în Cameră şi zonele înconjurătoare", a declarat Pelosi reporterilor.

Sergentul la arme al Camerei (însărcinat cu menţinerea ordinii în legislativ n.r.) a indicat, într-un comunicat mai târziu miercuri, că "toate persoanele care intră în clădirile de birouri ale Camerei" ar trebui să poarte o acoperire de faţă, cu unele excepţii, inclusiv atunci când o persoană "mănâncă, bea sau fumează legal".

Măsura intervine după ce reprezentantul republican Louie Gohmert, care a refuzat ferm să poarte mască în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat miercuri că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, după care cel puţin trei dintre colegii săi au anunţat că vor intra în autocarantină.

Pelosi a avertizat că ea are autoritatea de a cere sergentului la arme al Camerei să scoată afară un membru care încalcă norma.

Ea a spus că măştile vor fi disponibile la punctele de intrare în Cameră pentru membrii care uită să le aducă.

Pelosi a declarat mai devreme miercuri că liderii au discutat despre portul măştii cu medicul Capitoliului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria