Coronavirus: Statele Unite se pregătesc să relaxeze vineri recomandările privind utilizarea măştilor sanitare (presa)

Coronavirus: Statele Unite se pregătesc să relaxeze vineri recomandările privind utilizarea măştilor sanitare (presa)

Autorităţile sanitare din Statele Unite prevăd relaxarea, începând de vineri, a recomandărilor privind utilizarea măştilor sanitare anti-COVID-19, potrivit unor informaţii apărute în presă, relatează EFE.

Odată cu noile schimbări, majoritatea americanilor vor trăi în zone unde nu se mai solicită purtarea măştilor în spaţiile închise sau deschise, informează ziarul The New York Times, citând funcţionari ai guvernului.

Până acum, recomandările Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) erau ca măştile să fie utilizate în situaţiile când o persoană locuieşte în zone unde există un nivel ridicat de transmitere a virusului, ceea ce nu mai este cazul în 95% din comitatele ţării.

Multe state şi oraşe au eliminat deja obligativitatea acoperirii gurii şi nasului, iar altele se pregătesc la rândul lor să renunţe la măşti.

Schimbarea urmează să fie anunţată de CDC, care ar putea să recomande în continuare măştile sanitare în marile oraşe sau în zonele de coastă.

Măştile rămân totuşi obligatorii în mijloacele de transport în comun, inclusiv în avioane, în baza regulilor în vigoare până la mijlocul lunii martie, dar care pot fi prelungite.

Noile recomandări au la bază numărul scăzut al contagierilor înregistrate într-o anumită zonă, precum şi scăderea considerabilă a gradului de spitalizare.

În prezent în SUA se înregistrează o medie de circa 76.000 de cazuri de COVID-19, un nivel considerabil mai scăzut decât cel înregistrat în urmă cu două săptămâni, pe măsură ce ţara începe să depăşească valul contagierilor provocate de varianta Omicron.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!