Coronavirus: SUA şi Mexic preconizează să-şi închidă frontiera comună pentru deplasările neesenţiale

Coronavirus: SUA şi Mexic preconizează să-şi închidă frontiera comună pentru deplasările neesenţiale

SUA şi Mexicul preconizează să-şi închidă frontiera comună pentru călătoriile neesenţiale, în încercarea de a frâna propagarea noului coronavirus, a anunţat joi seara Departamentul de Stat american, informează vineri AFP.

Măsuri similare ar urma să intre în vigoare sâmbătă la frontiera de nord a SUA, cu Canada.

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi ministrul de externe mexican Marcelo Ebrard au discutat asupra unui "plan de limitare a călătoriilor neesenţiale pe la frontiera noastră comună, ca răspuns la pandemia COVID-19", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus.

Miniştrii de externe ai celor două ţări "au vorbit despre importanţa creării unei strategii nord-americane uniforme pentru a reduce riscurile în materie de sănătate publică pentru comunităţile noastre şi a răspunde împreună într-un mod mai eficient la provocările crescânde", a adăugat ea.

Într-un tweet , Pompeo a anunţat că a conlucrat cu omologul său mexican "asupra limitării călătoriilor", pentru ai proteja pe concetăţenii celor două ţări de COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...