Coronavirus: Thailanda pregăteşte noi restricţii

Coronavirus: Thailanda pregăteşte noi restricţii

Thailanda se pregăteşte de introducerea de noi restricţii în contextul în care autorităţile au raportat sâmbătă noi recorduri de cazuri de decese, în pofida regimelor de lockdown parţial aflate în vigoare în această săptămână la Bangkok şi în alte 9 provincii, transmite Reuters.

Această ţară a raportat 10.082 de noi cazuri de coronavirus şi 141 de decese, ambele noi recorduri zilnice. Numărul total al infecţiilor raportate de Thailanda de la începutul pandemiei a ajuns la 391.989, iar cel al deceselor la 3.240.

Foto: (c) DIEGO AZUBEL / EPA


"Pornind de la situaţia actuală preconizăm că dacă nu vom introduce şi mai multe restricţii ne vom confrunta cu mai multe infecţii şi mai multe decese în următoarele trei până la patru luni", a declarat Opas Karnkawinpong, directorul general al Departamentului pentru Controlul Bolilor. El i-a sfătuit pe thailandezi să stea cât mai mult timp acasă şi să evite să călătorească dintr-o provincie în alta.

Thailanda a interzis deja adunările publice la nivel naţional sub ameninţarea unei pedepse cu închisoarea de până la 2 ani sau a unei amenzi de 1.220 de dolari. În cazurile de recidivă se pot aplica ambele pedepse concomitent.

Premierul Prayuth Chan-ocha a precizat că guvernul se gândeşte la introducerea de noi restricţii pentru a opri valul de contaminări cu variantele Alpha şi Delta alte coronavirusului.

"Este nevoie să extindem măsurile pentru a limita circulaţia persoanelor pe cât de mult posibil şi trebuie să închidem mai multe facilităţi, lasându-le deschise doar pe cele cu adevărat esenţiale", a anunţat premierul Prayuth vineri, pe pagina sa de Facebook . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria