Coronavirus: Thailanda relaxează o parte din restricţii în contextul scăderii numărului de cazuri

Coronavirus: Thailanda relaxează o parte din restricţii în contextul scăderii numărului de cazuri

Thailanda va relaxa unele dintre restricţiile antiepidemice în contextul scăderii numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate la nivel naţional, transmite marţi DPA.

Pentru prima oară în ultima lună, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate mai puţin de 15.000 de infecţii noi, conform unui anunţ făcut marţi de autorităţi. Prin comparaţie, la jumătatea lunii august se înregistrau în jur de 22.000 de cazuri zilnice de infectare cu noul coronavirus.

Centrul de Criză pentru Coronavirus din Thailanda a anunţat deja relaxări ale regulilor stricte de lockdown în zonele roşii, cele mai afectate din ţară, printre care se află şi capitala Bangkok.

În consecinţă, restaurantele vor putea să rămână din nou deschise până la ora locală 20:00, începând de miercuri, iar cursele aeriene locale au fost reluate. Însă, pe timpul nopţii rămân în vigoare interdicţiile de circulaţie între orele 21:00 şi 04:00.

Autorităţile thailandeze nu mai vizează eradicarea completă a virusului, conform unui purtător de cuvânt din Ministerul de Externe. "Pregătim ţara pentru o revenire graduală la 'noul normal' în care învăţăm să coexistăm cu COVID-19 în timp ce ne continuăm vieţile de zi de zi pe cât de normal va fi posibil şi, de asemenea, pe cât de sigur va fi posibil", a precizat oficialul thailandez.

Aproximativ 10% din populaţia de 70 de milioane a Thailandei este complet vaccinată.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor