Coronavirus: Trei senatori americani au anunţat în aceeaşi zi că au fost testaţi pozitiv la COVID-19

Coronavirus: Trei senatori americani au anunţat în aceeaşi zi că au fost testaţi pozitiv la COVID-19

Trei senatori americani, un republican, un democrat şi un independent, toţi vaccinaţi împotriva noului coronavirus, au anunţat joi că au fost testaţi pozitiv la COVID-19 după ce au prezentat simptome uşoare de boală, relatează AFP.

Senatul nu s-a mai reunit de săptămâna trecută, pe 11 august, după câteva zile de şedinţe maraton. Parlamentarii s-au întors de atunci acasă, în statele lor pe care le reprezintă la Washington.

"Mă simt bine, însă mă voi autoizola aşa cum recomandă medicul", a postat pe Twitter democratul John Hickenlooper, în vârstă de 69 de ani.

"Sunt recunoscător că am făcut vaccinul", a adăugat senatorul de Colorado, fără a preciza când a fost testat pozitiv la COVID-19.

Republicanul de Mississippi Roger Wicker, în vârstă de 70 de ani, a fost diagnosticat joi "după ce a solicitat imediat un test din cauza simptomelor uşoare", a spus un purtător de cuvânt.

Un al treilea senator, independentul Angus King, de 77 de ani, a fost testat joi deoarece se simţea "uşor febril".

"Deşi nu mă simt cel mai bine, cu siguranţă mă simt mai bine decât dacă nu aş fi făcut vaccinul", a scris senatorul de Maine într-un comunicat.

Următoarea sesiune plenară a Senatului este programată pentru 13 septembrie.

Republicanul Lindsey Graham a fost primul senator vaccinat care a fost testat pozitiv la COVID-19, la începutul lunii august.

Potrivit grupului independent GovTrack, 71 de parlamentari ai Congresului SUA au fost diagnosticaţi pozitiv la COVID-19 de anul trecut. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...