Coronavirus: Turcia a vaccinat peste 500.000 de persoane în primele două zile de administrare a CoronaVac

Coronavirus: Turcia a vaccinat peste 500.000 de persoane în primele două zile de administrare a CoronaVac

Turcia a vaccinat peste 500.000 de persoane în primele două zile de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Sinovac Biotech Ltd din China, au indicat vineri date ale Ministerului Sănătăţii din această ţară, potrivit Reuters.

Ankara a lansat programul de vaccinare la nivel naţional joi, inoculând mai întâi lucrătorii din sănătate şi vaccinând peste 285.000 de persoane în prima zi. La ora 11.37 GMT, totalul persoanelor vaccinate ajunsese la 523.338.

Foto: (c) ERDEM SAHIN/EPA

Guvernul a declarat că la acest ritm rapid de vaccinare a contribuit distribuirea la nivel naţional a dozelor la începutul săptămânii şi serviciile sanitare şi fişele medicale digitalizate.

"Suntem o ţară cu experienţă în implementarea la nivel naţional a programelor de inoculare. Infrastructura noastră este mai mult decât capabilă de a desfăşura acest program într-un mod controlat. O să câştigăm bătălia cu pandemia împreună", a declarat pe Twitter ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a primit prima doză de vaccin joi la Ankara şi i-a îndemnat pe ceilalţi politicieni să susţină programul, cerând în acelaşi timp populaţiei să ignore criticile aduse eficacităţii vaccinului CoronaVac.

Foto: (c) Xinhua

Turcia a raportat peste 2,3 milioane de cazuri de contaminare şi 23.000 de decese asociate COVID-19 din luna martie. După o lună de lockdown şi interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii în weekend, numărul cazurilor zilnice a scăzut sub 9.000, iar cel al deceselor zilnice la 170.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale