Coronavirus: UE garantează 15 miliarde de euro pentru a ajuta ţările cele mai vulnerabile

Coronavirus: UE garantează 15 miliarde de euro pentru a ajuta ţările cele mai vulnerabile

Uniunea Europeană va garanta peste 15 miliarde de euro pentru a ajuta ţările cele mai vulnerabile în Africa şi în restul lumii pentru a lupta contra pandemiei de COVID-19, a anunţat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit AFP.

''UE garantează peste 15 miliarde pentru a ajuta partenerii noştri din lume să încetinească propagarea virusului'', a declarat Ursula von der Leyen într-un mesaj video difuzat pe Twitter.


Şefa executivului comunitar urmează să prezinte miercuri o serie de propuneri pentru a asigura o ieşire coordonată din perioada de izolare impusă pentru a limita propagarea noului coronavirus , în contextul în care două state membre ale Uniunii Europene (Austria şi Danemarca) au anunţat deja propriile planuri de ridicare a măsurilor de izolare.

Austria a publicat luni un calendar care detaliază planul său de ridicare a restricţiilor în vigoare contra pandemiei; acest plan va începe după Paştele catolic (12 aprilie) prin redeschiderea micilor afaceri. La rândul său, şefa guvernului danez Mette Frederiksen a anunţat, tot luni, o ridicare graduală a restricţiilor, cu redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a şcolilor primare pe 15 aprilie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa