Coronavirus: UE vrea să evite efectele economice negative ale suspendării de către Trump a călătoriilor în SUA (Michel)

Coronavirus: UE vrea să evite efectele economice negative ale suspendării de către Trump a călătoriilor în SUA (Michel)

Uniunea Europeană va evalua joi situaţia după decizia preşedintelui american Donald Trump de a le interzice europenilor să intre în SUA pentru a limita răspândirea pandemiei cauzate de noul coronavirus, a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit AFP.

"Perturbarea economică trebuie evitată", a adăugat Michel pe Twitter, la câteva ore după decizia preşedintelui american Donald Trump de a suspenda pentru 30 de zile intrarea în SUA a oricărui străin care a călătorit recent în Europa, o măsură care nu vizează Marea Britanie.

"În urma interdicţiei de călătorie anunţate de Donald Trump, vom evalua situaţia astăzi", a mai scris Michel în engleză pe Twitter.

"Europa ia toate măsurile necesare pentru a contracara expansiunea COVID-19, pentru a limita numărul de persoane contaminate şi pentru a susţine cercetarea", a adăugat el.

Măsura anunţată miercuri de preşedintele american va intra în vigoare vineri noapte, ora Washingtonului (sâmbătă, ora 04:00 GMT).

Ea se va aplica oricărei persoane care a călătorit în Spaţiul Schengen în cursul a 14 zile înainte de sosirea sa prevăzută în SUA, cu excepţia americanilor şi a rezidenţilor permanenţi.

Fapt fără precedent, Departamentul de Stat le-a cerut apoi americanilor să evite orice călătorie în străinătate.

Conform celui mai recent bilanţ al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, peste 17.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost înregistrate în Europa (Uniunea Europeană/Spaţiul Economic European şi Marea Britanie), dintre care mai mult de jumătate în Italia, cu 827 decese legate de COVID-19. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …