Coronavirus: Un spital din Israel va administra a patra doză de vaccin anti-COVID-19 ca parte a unui test clinic

Coronavirus: Un spital din Israel va administra a patra doză de vaccin anti-COVID-19 ca parte a unui test clinic

Un spital din Israel va administra, începând de luni, o a patra doză dintr-un vaccin împotriva COVID-19 unui număr de 150 dintre angajaţii săi ca parte dintr-un test clinic pentru a evalua necesitatea unui al doilea booster la nivel naţional, a anunţat duminică unitatea medicală, potrivit Reuters.

Sheba Medical Center, în apropiere de Tel Aviv, a precizat că studiul pe care îl va realiza va oferi informaţii în ceea ce priveşte eficacitatea unei a patra doze şi îi va ajuta pe factorii de decizie să stabilească politici sanitare în Israel sau în alte ţări.

Israelul a raportat 1.118 cazuri confirmate de infectare cu varianta Omicron, care se răspândeşte, numărul persoanelor infectate cu această varianta dublându-se la fiecare două zile.

O comisie de experţi din Ministerul Sănătăţii a recomandat administrarea unei a patra doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech israelienilor cu vârsta peste 60 de ani şi care au primit o doză booster cu cel puţin patru luni în urmă.

Acordul final din partea directorului general al Ministerului este încă în aşteptare în contextul unei dezbateri publice referitoare la disponibilitatea informaţiilor ştiinţifice suficiente pentru a justifica administarea unei doze booster suplimentare.

Sheba Medical Center nu a precizat care este durata de desfăşurare a studiului clinic.

''Vom analiza efectul celei de-a patra doze la nivelul anticorpilor şi al morbidităţii şi vom face o evaluare din punctul de vedere al siguranţei'', a spus Gili Regev-Yochay, directorul studiului, citat de centrul medical. ''Vom înţelege dacă este utilă administrarea unei a patra doze şi cui anume''.

Cei 150 de lucrători medicali ai Sheba Medical Center participanţi la test, care, potrivit spitalului, a primit autorizarea Ministerului Sănătăţii, au primit doze booster cel mai târziu pe 20 august.

Pe de altă parte, biroul prim-ministrului israelian Naftali Bennett a anunţat că premierul a avut un rezultat negativ duminică la testul pentru depistarea COVID-19 după ce fiica sa în vârstă de 14 ani a fost infectată. Premierul se află în autoizolare, a mai precizat biroul.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla