Coronavirus: Un tribunal din Ţările de Jos respinge apelul de eliminare a certificatului sanitar

Coronavirus: Un tribunal din Ţările de Jos respinge apelul de eliminare a certificatului sanitar

Un tribunal olandez a respins miercuri o cerere de interzicere a certificatului sanitar necesar pentru accesul în restaurante, baruri, teatre, muzee şi alte spaţii publice, transmite Reuters.

Un tribunal din Haga a stabilit că guvernul are dreptul să solicite dovada vaccinării anti-COVID-19 sau un test negativ recent pentru a limita transmiterea coronavirusului, dat fiind că majoritatea măsurilor de distanţarea fizică au fost ridicate luna trecută.

Potrivit instanţei, guvernul a argumentat în mod clar că persoanele nevaccinate au un risc mai mare de a se infecta cu coronavirus şi de a-i infecta pe alţii.

De asemenea, tribunalul a respins acuzaţia potrivit căreia regulile îi discriminează pe cei care nu doresc sau nu pot să se vaccineze.

'Până în prezent, nu este clar că există o diferenţă de tratament pentru care nu există un motiv obiectiv, rezonabil', a arătat instanţa.

Guvernul a introdus certificatul sanitar luna trecută , în pofida unei opoziţii puternice în parlament, prim-ministrul Mark Rutte insistând că măsura este necesară pentru prevenirea unui nou val de infectări.

Locurile de muncă nu sunt vizate de această măsură.

În Ţările de Jos, numărul cazurilor noi de infectare a crescut marţi cu 2% în interval de o săptămână, incidenţa ajungând la 72 de contagieri la 100.000 de locuitori, în timp ce numărul de noi spitalizări a rămas stabil, la cel mai scăzut nivel din ultimele luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”