Coronavirus: Ungaria a primit 31 de milioane de măşti şi 133.000 de teste din China

Coronavirus: Ungaria a primit 31 de milioane de măşti şi 133.000 de teste din China

Ungaria a primit aproximativ 31 de milioane de măşti, 133.000 de teste şi 152 ventilatoare din China, a anunţat marţi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în contextul eforturilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, citat de MTI.

Într-o întâlnire cu membrii comisiei de afaceri externe a parlamentului de la Budapesta, Szijjarto a adăugat că o linie de producţie chinezească, aflată în prezent în construcţie la Satoraljaujhely (nord-estul Ungariei), va începe în câteva zile să producă 2,8 milioane de măşti pe zi.

Ulterior în această săptămână, în Ungaria vor sosi, cu un transport aerian, încă 8 milioane de măşti din China.

Toate echipamentele medicale primite până acum de Budapesta au provenit din China, în condiţiile în care ţările vest-europene şi SUA duc la rândul lor lipsă de măşti şi ventilatoare, a spus şeful diplomaţiei ungare.

Răspunsurile naţionale ''funcţionează'' în actuala situaţie de criză, când organizaţiile internaţionale doar încearcă să-şi găsească locul, a subliniat Peter Szijjarto, făcând referire la Uniunea Europeană.

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creşte gradual, ajungând marţi dimineaţă la 817; numărul persoanelor decedate este de 47. Până acum în Ungaria 71 de pacienţi s-au vindecat complet. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...