Coronavirus: Universitatea Oxford caută voluntari care să contracteze deliberat COVID-19 în numele ştiinţei

Coronavirus: Universitatea Oxford caută voluntari care să contracteze deliberat COVID-19 în numele ştiinţei

Primul studiu clinic autorizat din lume în cadrul căruia participanţii sunt expuşi în mod deliberat la noul coronavirus caută voluntari în scopul intensificării eforturilor pentru dezvoltarea unor vaccinuri mai eficiente, informează Reuters.

Realizat de Universitatea Oxford, studiul a fost lansat în aprilie anul trecut, la trei luni după ce Mare Britanie a devenit prima ţară care a autorizat realizarea unor studii pe oameni referitoare la COVID-19. Aceste cercetări mai sunt cunoscute şi sub denumirea de "studii controlate privind infectarea umană".

Prima fază a cercetării, care se află încă în desfăşurare, se concentrează asupra stabilirii încărcăturii virale necesare pentru declanşarea unei infecţii, în timp ce a doua fază va avea drept obiectiv stabilirea răspunsului imunitar necesar pentru a evita infectarea, a precizat marţi universitatea britanică într-un comunicat.

Cercetătorii sunt aproape de a stabili încărcătura virală minimă care ar garanta că jumătate dintre persoanele expuse dezvoltă forme asimptomatice sau uşoare de COVID-19.

Oamenii de ştiinţă intenţionează să îi expună apoi pe voluntari - care au fost cu toţii infectaţi anterior pe cale naturală sau vaccinaţi - la o cantitate similară din varianta originală a virusului pentru a determina nivelurile de anticorpi sau de celule T imunitare care sunt necesare pentru a combate infectarea.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro