Coronavirus: Varianta britanică, responsabilă de până la 20% dintre infectările din Paris

Coronavirus: Varianta britanică, responsabilă de până la 20% dintre infectările din Paris

Varianta extrem de contagioasă de coronavirus depistată pentru prima dată în Marea Britanie este responsabilă în prezent de până la 20% dintre cazurile de infectare din zona metropolitană a Parisului, a anunţat marţi un reprezentant al reţelei sanitare Assistance Publique-Hôpital de Paris (AP-HP), relatează Reuters.

''Avem rezultate iniţiale din regiunea Parisului şi acestea nu sunt bune'', a declarat Remi Salomon, directorul comitetului medical al grupului spitalelor din Paris AP-HP, într-un interviu acordat postului de radio France Info.

''La 7 ianuarie eram la 6-7%; săptămâna trecută am ajuns la 15-20%'', a precizat el.

Salomon a spus că sunt necesare restricţii mai severe pentru a controla pandemia.

Săptămâna trecută, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a renunţat la impunerea unei a treia perioade de lockdown naţional, optând în schimb pentru înăsprirea controalelor COVID-19 la frontieră şi menţinerea interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, notează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, a afirmat joia trecută că varianta coronavirusului depistată pentru prima dată în Marea Britanie şi considerată ca având o rată mai mare de transmitere era responsabilă de 10% din cazurile de infectare din Franţa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”