Coronavirus: Varianta Omicron, prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia

Coronavirus: Varianta Omicron, prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia

Varianta Omicron a coronavirusului este prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia, în timp ce versiunea Delta în doar 4,2% din cazuri, au informat vineri Institutul Superior al Sănătăţii (ISS) şi Ministerul Sănătăţii din această ţară, transmite EFE.

Rezultatele au fost înregistrate la 17 ianuarie, după analizarea a 2.486 de mostre pozitive de COVID-19 din 124 de laboratoare din întreaga Italie.

Răspândirea variantei Omicron, care variază între 83% şi 100% în funcţie de regiune, a crescut încontinuu în Italia, în contextul în care prezenţa acestei variante se regăsea în 80,75% din toate cazurile pozitive la începutul lunii ianuarie.

Italia a vaccinat 90,44% din întreaga populaţie cu vârsta de peste 12 ani cu cel puţin o doză, iar 87,34% din italieni sunt vaccinaţi cu schema completă. Doza booster a fost administrată unui număr de 49,7 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 88,44% dintre persoanele eligibile pentru primirea acestei doze. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”