Coronavirus: Varianta Omicron, prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia

Coronavirus: Varianta Omicron, prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia

Varianta Omicron a coronavirusului este prezentă în 95,8% din cazurile pozitive înregistrate în Italia, în timp ce versiunea Delta în doar 4,2% din cazuri, au informat vineri Institutul Superior al Sănătăţii (ISS) şi Ministerul Sănătăţii din această ţară, transmite EFE.

Rezultatele au fost înregistrate la 17 ianuarie, după analizarea a 2.486 de mostre pozitive de COVID-19 din 124 de laboratoare din întreaga Italie.

Răspândirea variantei Omicron, care variază între 83% şi 100% în funcţie de regiune, a crescut încontinuu în Italia, în contextul în care prezenţa acestei variante se regăsea în 80,75% din toate cazurile pozitive la începutul lunii ianuarie.

Italia a vaccinat 90,44% din întreaga populaţie cu vârsta de peste 12 ani cu cel puţin o doză, iar 87,34% din italieni sunt vaccinaţi cu schema completă. Doza booster a fost administrată unui număr de 49,7 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 88,44% dintre persoanele eligibile pentru primirea acestei doze. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

4 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

5 Interesante amănunte...