Coronavirus: Viena şi regiunile învecinate vor închide magazinele neesenţiale de Paşte

Coronavirus: Viena şi regiunile învecinate vor închide magazinele neesenţiale de Paşte

Viena şi alte două landuri din estul Austriei vor închide magazinele neesenţiale mai multe zile de Paşte, în încercarea de a reduce presiunea asupra secţiilor de terapie intensivă din spitale ca urmare a creşterii numărului de infectări cu COVID-19, a informat miercuri presa austriacă, relatează Reuters.

Cele trei landuri - Viena şi landurile din jurul acesteia, Austria Inferioară şi Burgenland, care se învecinează cu Ungaria - au analizat înăsprirea restricţiilor cu Ministerul Sănătăţii după ce guvernul conservator a decis luni că restul măsurilor la nivel naţional vor rămâne neschimbate.

Din cele nouă landuri ale Austriei, cele trei sunt printre cele mai afectate de epidemie şi au niveluri mai ridicate ale infectărilor cu varianta britanică a coronavirusului, care provoacă cazuri grave mai rapid şi deseori necesită spitalizări mai lungi.

Ministrul Sănătăţii, Rudolf Anschober, a vorbit despre o prăbuşire "iminentă" a secţiilor de terapie intensivă din estul Austriei.

Luna trecută, Austria a ridicat cel de-al treilea lockdown, permiţând redeschiderea magazinelor neesenţiale. Cele trei landuri le vor închide din nou începând de joi, 1 aprilie, până marţi, 6 aprilie, a anunţat agenţia de ştiri APA. Într-un an normal, toate magazinele sunt închise în duminica Paştelui şi a doua zi, luni.

Vacanţele şcolare de Paşte în aceste landuri vor fi de asemenea extinse de la una la două săptămâni sau vor trece la învăţământul la distanţă în cea de-a doua săptămână, au informat mai multe mass-media.

Purtarea măştilor, care este deja obligatorie în transportul public şi în magazine, va deveni obligatorie în mai multe spaţii interioare, au precizat sursele citate, adăugând că un anunţ în acest sens este aşteptat miercuri după-amiază.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...