Coronavirus: Washingtonul va livra Coreii de Sud vaccinuri pentru 550.000 de soldaţi

Coronavirus: Washingtonul va livra Coreii de Sud vaccinuri pentru 550.000 de soldaţi

Statele Unite vor livra Coreii de Sud vaccinuri împotriva COVID-19 pentru un număr de 550.000 de soldaţi, a anunţat vineri preşedintele Joe Biden, care a explicat că măsura este în interesul militarilor americani staţionaţi pe teritoriul sud-coreean, informează dpa.

Anunţul lui Biden a fost făcut într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele sud-coreean Moon Jae In, aflat în vizită în SUA.

Guvernul american se aşteaptă să aibă la finalul acestei luni suficiente doze de vaccin pentru întreaga populaţie a SUA (330 de milioane de persoane).

În SUA, aproximativ 60% dintre adulţi au primit deja o doză de vaccin anti-COVID-19, iar aproape jumătate sunt imunizaţi complet.

Potrivit bazei de date 'Our World in Data', aproximativ 7% din populaţia de 52 de milioane de persoane a Coreii de Sud a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Vizita lui Moon Jae In la Washington a fost cea de-a doua a unui lider străin la Casa Albă după ce actualul preşedinte american şi-a început mandatul, în luna ianuarie. În aprilie, Joe Biden l-a primit pe premierul japonez Yoshihide Suga. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban

5 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual