Coronavirus: Zeci de milioane de vietnamezi intră în carantină

Coronavirus: Zeci de milioane de vietnamezi intră în carantină

Mai multe zeci de milioane de vietnamezi au intrat în carantină începând de luni, în condiţiile în care Vietnamul se confruntă cu o recrudescenţă fără precedent a epidemiei de COVID-19, iar restricţiile sunt înăsprite la Hanoi, informează AFP.

Guvernul a impus un lockdown în alte 16 provincii, în timp ce aglomerarea urbană Ho Chi Minh (9 milioane de locuitori) şi provinciile vecine Binh Duong şi Dong Nai sunt închise deja de 10 zile.

Aproape o treime dintre cei 100 de milioane de vietnamezi sunt vizaţi de noua măsură.

Niciun ordin oficial nu a fost deocamdată emis pentru locuitorii Hanoiului, însă aceştia sunt rugaţi să rămână acasă, în timp ce toate magazinele şi serviciile neesenţiale au fost obligate să-şi suspende activitatea.

Aproape 6.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate duminică în Vietnam, comparativ cu numai vreo zece pe zi la începutul lunii mai. În total, Vietnamul a înregistrat 254 de decese.

Dat drept model în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare la începutul pandemiei, Vietnamul se confruntă în prezent cu probleme în a face rost de vaccinuri şi în a-şi accelera campania de vaccinare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii vietnamez, doar 4,3 milioane de doze au fost administrate până în prezent.

Această ţară susţine că vrea să atingă imunitatea colectivă până la începutul lui 2022. Vietnamul îşi dezvoltă propriile vaccinuri şi a comandat totodată milioane de doze din străinătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /