Coronavirus/ Cluj-Napoca, Turda şi Dej au ieşit din zona roşie

Coronavirus/ Cluj-Napoca, Turda şi Dej au ieşit din zona roşie

Municipiul Cluj-Napoca, precum şi municipiile Turda şi Dej şi opt comune au ieşit din zona roşie, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, iar restricţiile sunt relaxate începând de luni.

Astfel, magazinele se vor închide în weekend la ora 21,00 în loc de 18,00, iar circulaţia persoanelor este permisă până la ora 22,00 în loc de 20,00. De asemenea, pot fi deschise sălile de sport.

Pe lângă cele trei municipii, măsurile sunt valabile şi pentru comunele Baciu, Bonţida, Căianu, Chiuieşti, Cuzdrioara, Floreşti, Iara şi Poieni.

Prefectul Tasnadi Szilard a declarat luni că este posibil ca restaurantele să fie deschise şi în interior, dacă incidenţa COVID-19 va scădea sub 3/1.000.

"Relaxăm restricţiile de astăzi. Oamenii au conştientizat pericolul şi au tratat problema restricţiilor cu mai multă responsabilitate. Am avut restricţii, deci probabil şi acest lucru a contat. Mâine, marţi, dacă numărul îmbolnăvirilor scade sub 3 la mie, restaurantele se vor deschide şi la interior", a spus prefectul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova