Coronavirus/ Grupul de Comunicare Strategică: Teste negative în cazul pacientului din judeţul Gorj

Coronavirus/ Grupul de Comunicare Strategică: Teste negative în cazul pacientului din judeţul Gorj

Pacientul din judeţul Gorj depistat cu noul coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de vineri iar testele au fost negative, afirmă Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" au anunţat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară, iar în cazul în care rezultatul va fi tot negativ, atunci este considerat vindecat şi va fi externat.

"După externare, pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină", afirmă aceeaşi sursă.

În cursul zilei de vineri, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din judeţul Maramureş şi o femeie din judeţul Timiş. Starea de sănătate a pacienţilor are, în acest moment, o evoluţie pozitivă.

În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus) , pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

"În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Diferenţele faţă de datele transmise la ora 10,00 provin din cauza faptului că Direcţia de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei", afirmă aceeaşi sursă.



Totodată, în judeţul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de "neglijenţă în serviciu", poliţiştii şi procurorii autosesizându-se ca urmare a informaţiilor comunicate public, precizează sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria