Coronavirus/ Peste 110.000 de teste PCR - prelucrate la Institutul ''Cantacuzino'', de la începutul pandemiei

Coronavirus/ Peste 110.000 de teste PCR - prelucrate la Institutul ''Cantacuzino'', de la începutul pandemiei

Peste 110.000 de teste PCR pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 au fost prelucrate la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" de la începutul pandemiei, a declarat, marţi, directorul instituţiei, colonel doctor Florin Oancea.

"Capacitatea iniţială de testare zilnică a fost de 250 de probe, în prezent este de 700 - 800, ajungându-se, în situaţii critice, la peste 1.000", a precizat el, într-o conferinţă de presă.

Potrivit directorului institutului, MApN a alocat aproximativ 85 de milioane de lei pentru achiziţia de reactivi şi echipamente pentru aceste proceduri.

Tot în perioada de pandemie, a amintit Oancea, institutul a acordat autorizaţii de punere pe piaţă a produselor biocide. Comisia de specialitate a analizat 861 de dosare şi a acordat 420 de autorizaţii, a indicat el.

"A trebuit să recitim toate regulamentele europene, nefiind un obiect de activitate al nostru autorizarea de punere pe piaţă. Am primit această misiune, ne-am adaptat din mers. Cine a fost respins a fost respins că nu a avut tot ceea ce ar trebui să aibă un dosar pentru autorizarea de punere pe piaţă a unui produs biocid", a explicat Florin Oancea. AGERPRES/(A, AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...