Coronavirus/ Rusia: A treia zi consecutivă cu un număr record de decese raportate în 24 de ore

Coronavirus/ Rusia: A treia zi consecutivă cu un număr record de decese raportate în 24 de ore

Rusia a înregistrat joi un nou record de decese asociate maladiei COVID-19, pentru a treia zi consecutivă, pe fondul unei campanii de vaccinare care se desfăşoară într-un ritm lent şi al absenţei măsurilor de carantină în pofida valului epidemiologic provocat de varianta Delta a noului coronavirus, informează AFP.

În ultimele 24 de ore, 867 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în această ţară, potrivit bilanţului publicat de Guvernul rus. Miercuri, acest bilanţ a fost de 857 de decese.

Numărul noilor infectări a crescut cu 23.888, un nivel care nu mai fusese atins din luna iulie.

De la jumătatea lui iunie, Rusia este grav afectată de un val epidemiologic provocat de varianta Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă.

Epidemia avansează rapid în Rusia din cauza unei campanii de vaccinare care se desfăşoară într-un ritm lent, refuzului autorităţilor centrale de a introduce măsuri sanitare mai stricte sau de carantină şi respectării într-o măsură prea mică de către populaţie a obligativităţii privind purtarea măştii sanitare în spaţiile publice.

Potrivit statisticilor publicate de site-ul Gogov, doar 28,9% dintre rezidenţii din Rusia sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus, deşi în această ţară există deja pe piaţă patru seruri dezvoltate pe plan intern.

Rusia este ţara din Europa cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19, înregistrând 207.255 de victime, potrivit statisticilor guvernamentale.

La sfârşitul lunii iulie, institutul de statistică Rosstat, care utilizează o definiţie mai largă pentru a cuantifica numărul deceselor asociate COVID-19, a raportat peste 350.000 de victime.

Situaţia epidemiologică este deosebit de gravă la Moscova, capitala ţării, care a înregistrat joi 3.998 de cazuri noi şi 62 de decese, precum şi la Sankt Petersburg, unde autorităţile locale au raportat 2.077 de infectări noi şi 56 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /