Coronavirus/ASSMB: La Spitalul de Nefrologie 'Carol Davila' - suspiciune de infectare în rândul personalului medical; se face anchetă epidemiologică

Coronavirus/ASSMB: La Spitalul de Nefrologie 'Carol Davila' - suspiciune de infectare în rândul personalului medical; se face anchetă epidemiologică

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti precizează joi că la Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", spital suport COVID-19 pentru pacienţii care au nevoie de dializă, unitate medicală aflată în administrarea Primăriei Capitalei prin ASSMB, "există suspiciuni privind existenţa unui număr restrâns de cazuri de infectare în rândul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului".

"În acest moment, pentru a putea confirma sau infirma aceste suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2, este în desfăşurare o anchetă epidemiologică şi are loc o retestare a personalului medical. În momentul în care vom dispune de informaţii certe privind existenţa unor cazuri de infectare a personalului de la Spitalul Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila', vom reveni prompt pentru a asigura o informare corectă a opiniei publice", informează ASSMB.

În context, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că la Spitalul de nefrologie ''Carol Davila'' erau 19 cadre medicale infectate cu noul coronavirus, menţionând că urmează să fie făcută o reevaluare pentru a vedea dacă se confirmă aceste teste.

"Chiar dimineaţă am anunţat că este un focar la Spitalul de nefrologie 'Carol Davila' din Bucureşti, rămâne să verificăm dacă toţi care sunt pozitivi în acest moment sunt internaţi. Era pentru dializă spital COVID, dar rămâne în acest moment să vedem dacă avem într-adevăr o patologie COVID în număr mare, îl transformăm în spital COVID", a spus Tătaru, la Digi 24.

Nelu Tătaru a adăugat că erau 19 cadre medicale infectate la Spitalul ''Carol Davila''.

"Erau 19 cadre infectate, rămâne să reevaluăm ca şi testare, să vedem dacă se confirmă aceste teste ca să putem să-i gestionăm ca şi personal medical cât şi ca funcţionare a acestui spital", a menţionat ministrul.

El a mai precizat că pacienţii asimptomatici sau cu simptome uşoare nu vor fi externaţi acasă.

"Aşteptăm să vedem evoluţia în zilele următoare sau în următoarea săptămână pentru a putea vedea dacă spitalele de suport ajung la o capacitate de 40-50% să putem da cazurile uşoare şi asimptomatice, dar trebuie un spaţiu de tampon în prima fază, cu personal medical, medici de familie, medici şcolari sau personal medical. Spaţiu tampon poate fi acel spaţiu - dacă reuşim şi nu mai avem cetăţeni care să vină în carantină, să nu mai avem un flux de afară - atunci aceste spaţii care au fost de carantină pot fi transformate, dotate cu personal medical, în spaţii pentru cei care sunt asimptomatici sau cu forme uşoare până la un prim test negativ pentru a nu-i da direct în familie", a mai spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...