Coronavirus/Dr. Simona Ionescu: Cred că va creşte numărul de cazuri odată cu reînceperea şcolilor, cu redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor

Coronavirus/Dr. Simona Ionescu: Cred că va creşte numărul de cazuri odată cu reînceperea şcolilor, cu redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor

Comandantul Spitalului ROL 2, medicul Simona Ionescu, este de părere că va creşte numărul de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus având în vedere reînceperea şcolilor, redeschiderea restaurantelor şi a cinematografelor.

"Eu cred va creşte numărul de cazuri odată cu reînceperea şcolilor, cu redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor. Va veni sezonul rece cu virusurile de iarnă. Circulaţia acestora va fi mult mai mare şi atunci cu siguranţă vom avea mai multe cazuri", a declarat medicul militar într-un interviu publicat, vineri, pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Simona Ionescu a sfătuit oamenii să poarte mască, să se spele pe mâini, să evite spaţiile aglomerate şi să păstreze distanţa fizică.

"Tabloul clinic al bolii este foarte polimorf şi oamenii vin cu manifestări respiratorii, alţii cu manifestări digestive, unii cu manifestări neurologice, alte virusuri respiratorii. Potenţialul evolutiv al acestei boli este diferit faţă de ce ştiam noi", a arătat comandantul. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?