Coronavirus/Italia - Preşedintele regiunii Lombardia, în carantină după ce unul dintre asistenţii săi a fost infectat

Coronavirus/Italia - Preşedintele regiunii Lombardia, în carantină după ce unul dintre asistenţii săi a fost infectat

Preşedintele regiunii Lombardia, epicentrul epidemiei de coronavirus din Italia, s-a plasat singur în carantină după ce unul dintre asistenţii săi a fost diagnosticat cu boala, informează Reuters.

Attilio Fontana, care a susţinut numeroase conferinţe de presă în ultimele săptămâni pentru a da detalii despre modalitatea în care regiunea pe care o administrează face faţă epidemiei de coronavirus, a anunţat vestea pe Facebook în seara de miercuri şi s-a filmat punându-şi o mască facială de protecţie.

"Până în momentul de faţă nu am niciun fel de infecţie aşa că pot munci în continuare... dar timp de două săptămâni voi încerca să stau într-un fel de izolare", a spus acesta pe Facebook.

 Peste 300 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus în ultima săptămână în regiunea Lombardia, care include capitala financiară a Italiei, Milano, în zonă înregistrându-se 10 decese.

Pe teritoriul Italiei, peste 400 de persoane au contractat boala, înregistrându-se 12 decese, cel mai grav focar de îmbolnăvire cu coronavirus până la această oră din Europa.

Walter Ricciardi, membru al comitetului director al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a sugerat că numărul îmbolnăvirilor din Italia ar putea fi exagerat, spunând că doar 190 de cazuri au fost confirmate în totalitate într-o procedură de verificare în doi paşi. În cazul celorlalte teste, sunt aşteptate încă rezultatele.

Ricciardi, care este de asemenea consultant guvernamental în lupta împotriva virusului, a declarat pentru Corriere della Sera că Veneto, a doua cea mai afectată regiune, a decis să testeze sute de persoane, chiar dacă acestea nu prezentau simptome.

Expertul a precizat că rezultatele testelor în cazul unora dintre aceste persoane au fost pozitive, deşi era evident că nu prezentau simptome, adăugând că acest fapt a alimentat în mod nenecesar panica. "Cine a dat ordin de testare chiar şi a celor care nu prezintă simptome... a făcut o greşeală", a spus acesta.

Autorităţile locale au anunţat miercuri că au fost efectuate circa 9.462 de teste în Italia în ultima săptămână.

Analiştii au avertizat că epidemia au putea arunca economia fragilă a Italiei în cea de-a patra sa recesiune din ultimii 12 ani, multe afaceri din zona nordică prosperă ajungând pe punctul de a-şi înceta activitatea, iar hotelurile raportând un val de cazări anulări.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi