Coronavirus/Sibiu: Companii, ONG-uri şi simpli cetăţeni au donat un milion de lei în câteva zile, pentru Spitalul Judeţean

Coronavirus/Sibiu: Companii, ONG-uri şi simpli cetăţeni au donat un milion de lei în câteva zile, pentru Spitalul Judeţean

Mai multe firme, fundaţii, dar şi simpli cetăţeni au donat un milion de lei, în doar câteva zile, pentru a ajuta Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu să cumpere aparatura necesară ca să poată face testele de coronavirus, dar şi aparate pentru TerapiaeIntensivă, a declarat, pentru AGERPRES, directorul unităţii medicale, Cornel Benchea.

"Din ce promisiuni avem până acum şi ce contracte am semnat, cred că vom depăşi un milion de lei, din donaţii. (...) Nu a mai fost aşa ceva până acum. Lumea se mobilizează, atât persoane fizice, cât şi companii. Este incredibil", a spus Cornel Benchea.

Potrivit sursei citate, marţi, cel puţin doi angajaţi de la Laboratorul Spitalului Judeţean vor merge la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti ca să înveţe cum se fac testele de Coronavirus.

"Mâine (marţi - n.r.) pleacă cel puţin două sau patru persoane la 'Balş' de la Laborator. Teoretic, oamenii o să vină înapoi sâmbătă, la Sibiu", a explicat Cornel Benchea.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu speră ca, până la finalul acestei săptămâni, să poată cumpăra aparatura necesară testării pentru coronavirus.

"Posibil să ne vină aparatul destul de rapid, la sfârşitul săptâmânii, şi poate săptămâna viitoare să începem testarea aparatului", estimează Cornel Benchea.

În Secţia de Infecţioase din Sibiu nu a mai fost adus niciun suspect de coronavirus. Vineri, aici se aflau internaţi cinci adulţi, suspecţi de infecţie cu COVID-19 cărora li s-au recoltat probe pentru testare. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu