Coronavirus/SUA: O treime din armata americană nu vrea să se vaccineze

Coronavirus/SUA: O treime din armata americană nu vrea să se vaccineze

Oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării au declarat miercuri că aproximativ o treime din membrii forţelor armate refuză să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, în pofida ratei ridicate de contaminare şi a participării lor la campania de vaccinare a populaţiei, informează joi AFP.

Generalul-maior Jeff Taliaferro a informat despre acest procentaj ridicat de refuzuri într-o audiere în cadrul Congresului american, în contextul în care Pentagonul continuă să considere vaccinurile anti-COVID-19 ca fiind opţionale pentru trupele sale.

"Rata de acceptare se situează la aproximativ două treimi", a afirmat Taliaferro, care a insistat că această cifră se bazează pe "date foarte timpurii".

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că nu există date detaliate pentru întreaga armată în ceea ce priveşte vaccinarea, dar a afirmat că până acum au fost administrate 916.500 de doze.

Nivelul refuzului este aproximativ similar cu cel prezent la nivelul populaţiei, a adăugat Kirby.

Pentagonul impune obligativitatea majorităţii vaccinurilor standard pentru militari, dar vaccinurile autorizate în prezent împotriva COVID-19 în Statele Unite au fost autorizate numai pe baza unei proceduri de urgenţă a Agenţiei pentru Medicamente. Prin urmare, a precizat Kirby, vaccinarea anti-Covid-19 nu poate fi impusă militarilor.

"Există o limită reală, legal, (...) în a face obligatorie (vaccinarea) militarilor şi a familiilor acestora", a argumentat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...