Coronavirus/Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese pe cap de locuitor din Europa șapte zile la rând

Coronavirus/Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese pe cap de locuitor din Europa șapte zile la rând

Suedia, care a optat pentru o strategie mai relaxată pentru combaterea pandemiei coronavirus decât majoritatea țărilor europene, a înregistrat șapte zile la rând cel mai mare număr de decese COVID-19 pe cap de locuitor din Europa, relatează Reuters.

Suedia a păstrat majoritatea școlilor, restaurantelor și afacerilor deschise în timpul pandemiei.

Deși numărul deceselor este în scădere în țara scandinavă, autoritățile au raportat o medie de 6,25 decese la un milion de locuitori pentru șapte zile la rând între 12 și 19 mai, potrivit site-ului Ourworldindate.org.

Cifra este cea mai ridicată din Europa, fiind peste cea a Marii Britanii, care a înregistrat 5,75 de decese la un milion de locuitori.

Raportat la perioada întregii pandemii Suedia încă are mai puține decese pe cap de locuitor decât Marea Britanie, Spania, Italia și Franța, care au optat pentru implementarea carantinei, dar mult mai mare decât celelalte țări nordice: Danemarca, Norvegia și Finlanda.

Strategia suedeză, bazată preponderent pe conformare voluntară și respectarea unor reguli de igienă de bază, a fost criticată drept un experiment social periculos cu viețile oamenilor dar a și fost dată drept exemplu de model pentru viitor de Organizația Mondială a Sănătății.

Abordarea Suediei însă pare să fi atenuat impactul asupra economiei, creșterea economică scăzând în primul trimestru mult mai puțin decât în Danemarca.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e