Corupția din Rusia/Priviți, „Made in URSS” pe cauciucurile unui lansator Grad!

Corupția din Rusia/Priviți, „Made in URSS” pe cauciucurile unui lansator Grad!

Imagini cu anvelopele unui Grad rusesc trimis pe frontul din Ucraina sugerează că armata Moscovei se confruntă cu un deficit major de cauciucuri, fiind nevoită să pună anvelope „Made in URSS” pe acest important și scump lansator multiplu de rachete.

Made in USSR - Armata rusă, nevoită să apeleze la cauciucuri vechi de peste trei deceniiFoto: Twitter

Fotografiile postate pe rețelele de socializare arată că anvelopele par să aibă marcaje de reșapare, încercarea de „întinerire” având loc cândva între căderea Uniunii Sovietice din 1991 și ziua de astăzi.

Trebuie spus că experții și producătorii recomandă ca niciun cauciuc să nu mai fie folosit după mai mult de zece ani de la data fabricației.

Nu numai faptul că poartă marca „Made in URSS” (în engleză ceea ce sugerează că au fost inițial produse de export) le dezvăluie vechimea, ci și modul cum arată acestea.

Acestea sunt crăpate, au zone arse de soare și prezintă și porțiuni descojite.

„Nu pui ceva atât de potențial periculos pe un sistem de armament major”

„Cineva a căutat în adâncul unui depozit undeva în Federația Rusă pentru a face rost de aceste anvelope din timpul Războiului Rece, pentru că nu mai era nimic altceva. Nu pui ceva atât de potențial periculos pe un sistem de armament major decât dacă ești disperat. Nici măcar dacă ești rus”, scrie pe Twitter, Trent Telenko, un utilizator pasionat de subiect, fost angajat al Departamentului Apărării din SUA

„Acesta, apropo, este motivul pentru care unitățile de informații tehnice colectează toate detaliile de fabricație ale echipamentelor capturate pentru a crea dosare despre unde/prin cine/când este fabricat echipamentul inamic.

Îți oferă informații despre economia inamicului pe care nu le poți găsi nicăieri altundeva. Cum ar fi aceea că Rusia duce lipsă de anvelope de camion”, adaugă acesta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…