Cosmonauţii finalizează reparaţiile pe Staţia Spaţială Internaţională

Cosmonauţii finalizează reparaţiile pe Staţia Spaţială Internaţională

Reparaţii finale sunt în curs de desfăşurare pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) pentru a sigila două scurgeri la bordul laboratorului orbital, relatează miercuri dpa.

Cosmonauţii Serghei Rîjikov şi Serghei Kud-Svercikov urmau să aplice miercuri un al doilea strat de material de etanşare, a anunţat agenţia spaţială rusă Roskosmos pe Twitter.

Potrivit declaraţiilor cosmonauţilor, o răşină specială extrasă din conifere nord-africane va fi folosită în acest scop.

Vineri, va fi efectuat un test pentru a se vedea dacă scăderea presiunii recent măsurate în secţiunea afectată a modulului rusesc Zvezda din structura ISS a fost rezolvată.

Aerul se scurge în afara staţiei orbitale începând din august 2020. În toamnă, echipajul a descoperit o fisură lungă de circa 4,5 centimetri şi a sigilat-o temporar. Mai târziu, însă, s-a descoperit că aerul încă se scurgea în afara staţiei orbitale. De asemenea, a fost găsită o altă scurgere. De peste o săptămână, cosmonauţii s-au ocupat cu sigilarea definitivă a scurgerilor.

În prezent, pe ISS se află şapte membri ai echipajului: doi cosmonauţi ruşi, patru astronauţi americani şi unul japonez. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?