Costin (BNS): Toate confederaţiile sindicale îşi vor asuma un demers comun prin care sesizăm abuzurile premierului

Costin (BNS): Toate confederaţiile sindicale îşi vor asuma un demers comun prin care sesizăm abuzurile premierului

Toate confederaţiile sindicale din România îşi vor asuma la începutul săptămânii viitoare un demers comun prin care vor fi sesizate abuzurile şi şantajul public pe care prim-ministrul le comite faţă de miile de organizaţii sindicale, a declarat, joi, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, la finalul Congresului confederaţiei sindicale.

"Ceea ce face domnia sa este un şantaj public la adresa întregii mişcări sindicale, pentru că el de fapt (...) are o problemă cu cei care i-au contestat diverse aşa-zise măsuri de reformă anunţate. (...) La începutul săptămânii viitoare toate confederaţiile sindicale din România îşi vor asuma un demers comun prin care sesizăm aceste abuzuri, pentru că e un şantaj public pe care îl face, un şantaj făcut la miile de organizaţii sindicale de bază, e un şantaj pe faţă pe care îl exercită: 'dacă nu vă potoliţi, vă tai sursa de finanţare!'", a apreciat Dumitru Costin.

Liderul BNS a criticat intenţia prim-ministrului de a folosi o ordonanţă de urgenţă pentru anularea procedurii extragerii automate a cotizaţiilor pentru sindicat din conturile angajaţilor.

"Considerăm că domnia sa a ieşit demult din cadrul constituţional, pentru că în momentul în care afirmi la adresa mişcării sindicale că îşi permite să oprească automat bani din salariile oamenilor, inducând ideea că cineva, în cârdăşie cu angajatorul, îşi permite, în România lui 2021, să ia bani din salariile oamenilor fără acordul individual al acestora, asta în traducere liberă înseamnă furt, o ştie toată lumea. Deci, implicit, întreaga mişcare sindicală din România a fost transformată într-o masă de hoţi care fură banii oamenilor", a adăugat Dumitru Costin.

Blocul Naţional Sindical (BNS) a organizat joi în sistem videoconferinţă cel de-al 12-lea Congres al confederaţiei, aniversând totodată şi 30 de ani de activitate. Cei peste 400 de delegaţi i-au dat votul de încredere lui Dumitru Costin pentru un nou mandat de 4 ani ca preşedinte al BNS. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...