COTAR solicită înlocuirea unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor

COTAR solicită înlocuirea unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) îi solicită vicepremierului Kelemen Hunor retragerea din funcţie a secretarului de stat de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Sandor Gabor, potrivit unui comunicat remis luni de organizaţia patronală.

COTAR consideră că din raportul întocmit de Direcţia Corp Control a MTI în 29 iunie 2021 reiese că asupra acestui secretar de stat planează suspiciuni privind săvârşirea mai multor infracţiuni.

"Potrivit autorilor raportului, documentul (...) ar trebui înaintat Curţii de Conturi, Agenţiei Naţionale de Integritate şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru efectuarea mai multor verificări şi pentru demararea cercetării penale pentru anumite fapte. În aceste condiţii, COTAR consideră că Sandor Gabor nu mai poate rămâne în funcţia ocupată în acest moment, din care ar fi săvârşit mai multe fapte potrivit documentului întocmit de Direcţia Corp Control. De aceea, COTAR reiterează solicitarea către vicepremierul Kelemen Hunor de a îl înlocui pe Sandor Gabor din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii", se menţionează în comunicat.

Totodată, organizaţia solicită noului ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să dispună măsurile solicitate la finalul raportului respectiv de către Direcţia Corp Control, atât cu privire la secretarul de stat Sandor Gabor, cât şi cu privire la actualul şef al Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Mihai Alecu, fost director general al ARR.

"Este inacceptabil ca, în timp ce transportatorii rutieri din ţara noastră plătesc impozite şi taxe către bugetul de stat, doi funcţionari de rang înalt din cadrul Ministerului Transporturilor să îşi desfăşoare activitatea ca şi cum ar fi în ograda proprie, gestionând fraudulos baze de date, transferând dubios cu titlul gratuit bunuri mobile ce aparţin statului, punând interesele proprii, de familie sau afaceri, mai presus de interesele instituţiilor publice pe care le conduc sau în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea", se precizează în comunicatul COTAR. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina