Covasna: Peste o sută de tineri s-au adunat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

Covasna: Peste o sută de tineri s-au adunat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

Peste o sută de persoane, majoritatea adolescenți, s-au adunat joi seară în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe, pentru a-și exprima solidaritatea cu victimele incendiului petrecut săptămâna trecută în clubul bucureștean 'Colectiv'.

* LIVE UPDATE O nouă zi de proteste în Piața Universității și în țară, după tragedia de la Colectiv

Tinerii, care s-au organizat pe o rețea de socializare, au aprins lumânări în memoria celor care și-au pierdut viețile, au afișat mesaje și au scandat lozinci, precum 'Corupția ucide', 'Solidaritate', 'Respect', 'Ultima soluție încă o revoluție', 'Uniți salvăm țara!, 'Jos corupții din putere' și 'Jos Parlamentul', 'Colectiv', 'Sufletele voastre în inimile noastre', 'Ne mișcăm ca să salvăm', etc.

'M-a adus aici atmosfera pe care o simt în România și furia, pentru că simt că lucrurile merg foarte, foarte prost în țara asta. Dar și sentimentul că trebuie să fiu un cetățean responsabil și nu aș vrea ca peste 10 sau 15 ani o generație nouă să-mi reproșeze că nu am făcut pașii care ar fi trebuit. Chiar azi am avut o discuție cu mama mea și i-am spus că generația sa este responsabilă pentru situația și criza asta, pentru că în ultimii 15 ani nu ați făcut nimic (...) Prin prezența mea aici aș vrea să demonstrez că nu sunt de acord cu lucrurile care se petrec în România de ani de zile', a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre manifestanți.

Pe rețelele de socializare a fost anunțat un alt protest și pentru vineri seară la Sfântu Gheorghe.

AGERPRES / (A — autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi?