Cozi infernale la intrarea în Grecia, turiști revoltați: „Este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație“

Cozi infernale la intrarea în Grecia, turiști revoltați: „Este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație“

Sunt cozi infernale la intrarea în Grecia, la două puncte de trecere a frontierei. Turiștii din Serbia, România, Bulgaria și Macedonia de Nord lasă recenzii negative, iar acest lucru îi va face să aleagă alte destinații de călătorie, avertizează un oficial elen.

Aglomerație la intrarea în Grecia, la punctul Promachonas FOTO Arhivă Adevărul

Președintele Camerei de Comerț Eleno-Sârbe a Greciei de Nord, cofondatorul Parthenon Real Estate și evaluator imobiliar autorizat, Kostas Georgakos, spune că în acest mod turiștii sunt detemrinați să meargă în vacanța viitoare o altă țară, relatează libertatea.ro

Cele mai afectate locații vor fi Halkidi, Salonic și nordul Greciei deoarece turiștii cu bani vor prefera Turcia, Muntenegru sau sudul Greciei.

„Ei scriu «rușine», «rușine», «inacceptabil» în postări, în comentariile de pe paginile turistice și chiar în recenzii”, a declarat Georgakos.

Aceasta a precizat că acest lucru este logic, atâta vreme cât cetățenii așteaptă de la două până la nouă ore în mașinile și microbuzele oprite, împreună cu familiile lor pentru controlul la frontieră, la punctele de frontieră Promachonas și Evzonoi.

"Este logic să fie furioși și să aleagă altă destinație la următoarea călătorie. Singurii care nu vor fi afectați vor fi turiștii din Balcani cu o situație economică mai proastă, care nu cheltuiesc sume apreciabile, deoarece mulți vin cu provizii de mâncare din propria țară, dar atunci va fi prea târziu să ne plângem”, precizează Georgakos.

Țara cu cele mai bune plaje, locuri ideale de vacanță în 2023

Cele mai bune plaje sunt în Grecia. Locurile de relaxare din însorita Eladă ocupă locul 2 în clasamentul Blue Flag 2023. Pe lângă prețurile accesibile, condițiile de cazare sau zonele de agrement, turiștii sunt interesați și de modul în care arată plajele.

Și în acest an, la fel ca în 2022, Grecia s-a clasat pe locul 2 în top, cu peste 600 de plaje, 18 porturi de agrement și 6 bărci turistice care au obținut distincția "Blue Flag". Potrivit Keep Talking Greece , statul elen a făcut parte dintr-o selecție de 52 de țări, anunță observatornews.ro .

Regiunea din Grecia cu cele mai multe plaje "Blue Flag", 94 la număr, este Halkidiki, iar în Attica turiştii au la dispoziţie 18 astfel de plaje unde se pot relaxa în condiţii premium. Conform Societăţii Elene pentru Protecția Naturii, care gestionează acordarea distincţiei "Blue Flag" în această ţară, plajele din Grecia reprezintă 15% din totalul celor premiate. În total, Comitetul Internațional a premiat în întreaga lume 4.212 de plaje, 710 porturi de agrement și 120 de bărci turistice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”