Cozi la podul de la Ruse/Cozi la frontierele Bulgariei cu Grecia după ce vameșii greci au reînceput să scaneze pașapoartele. Cele trei vămi, tranzitate de românii care merg în Grecia cu mașina

Cozi la podul de la Ruse/Cozi la frontierele Bulgariei cu Grecia după ce vameșii greci au reînceput să scaneze pașapoartele. Cele trei vămi, tranzitate de românii care merg în Grecia cu mașina

Deja de cinci zile durează coada de tiruri de kilometri de la punctul de frontieră de la podul de peste Dunăre, la Ruse. Miercuri, coloana de camioane a fost mai mare de 15 km, în direcția Silistra. Locuitorii orașului vecin Marten au protestat împotriva organizării circulației de tiruri în zonă, ceea ce, în opinia lor, poate duce la accidente, relatează postul public de televziune de la Sofia – BNT, citată de Rador.

Situația pe drumul Ruse-Silistra continuă și acum să fie neschimbată – nu există nicio circulație, iar coloana de mașini este din nou de circa 15 km. Unul dintre motive pentru aceasta este deschiderea granițelor cu Turcia, Grecia și România. Mulți dintre transportatori încearcă să recupereze repede pierderile pe care le-au suferit în timpul stării de urgență.

Acest lucru încarcă însă traficul. Un alt motiv pentru care se crează ambuteiaje este că România a deschis doar două trasee pentru tranzitatea către alte state. Astfel, în două locuri, la primul și la al doilea pod peste Dunăre, se strâng multe camioane pentru tranzitare și pentru cei care au ca destinație finală România.

Pe de altă parte, mulți șoferi de mașini mici se plâng că dimineața, dar în special seara, circulația pe drumul Ruse-Silistra este una de coșmar. Primarul orașului Marten, Dimo Tonev, a declarat pentru postul public de televiziune de la Sofia (BNT) că în ultimele zile situația a devenit insuportabilă.

De fapt, circa 10.000 de oameni din orașul Marten, satul Agovo, precum și platforma vechii fabrici de mașini grele trăiește în izolare față de orașul Ruse, pentru că drumul dintre Marten și Ruse este în permanență închis din cauza coloanei de mașini grele care așteaptă la PCTF. De aceea a avut loc și protestul de miercuri. Potrivit spuselor sale, acesta nu va fi ultimul protest.

Prefectura, la ședința extraordinară de miercuri, a încercat să găsească o rezolvare pentru această situație. Vor fi făcute și alte parcări tampon. Vor lucra și cu celelalte regiuni – Plevna, Stara Zagora și Veliko Târnovo.

Sursa:  24chasa / Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Cozi la frontierele Bulgariei cu Grecia după ce vameșii greci au reînceput să scaneze pașapoartele. Cele trei vămi, tranzitate de românii care merg în Grecia cu mașina

Ministerul Afacerilor Externe a publicat o alertă de călătorie în care îi anunță pe cetățenii români care vor să călătorească în Grecia că există riscul de formare a cozilor la trecerea frontierei cu Bulgaria (punctele de frontieră Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza și Svilengrad – Ormenio).

Singura cale de acces rutier pentru cetățenii străini (Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România) către destinațiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria, iar reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora, arată Ministerul de Externe.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgență ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...