CREDIDAM: Delia, lider la încasări din muzică

Interpreta de muzică pop Delia a încasat cei mai mulți bani din drepturi de autor în semestrul patru din 2015 și în primul semestru din 2016, conform informațiilor furnizate, luni, de reprezentanții Centrului Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (CREDIDAM).

Ea este urmată în acest clasament realizat de CREDIDAM de Connect R, Alex Velea, Andra, Shift, Smiley, DJ Sava, Loredana, Randi și Carla's Dreams.

Directorul general al CREDIDAM, Ștefan Gheorghiu, a declarat într-o conferință de presă că asociația a ajuns la peste 13.500 de membri direcți și indirect la un milion de interpreți străini pe baza acordurilor internaționale.

"Azi, CREDIDAM a împlinit 20 de ani. Ceea ce părea la început un vis quijotesc a devenit una dintre cele mai mari asociații de profil din Europa, componentă importantă a societății civile române. Plecând de la o formulă restrânsă în 1996, de numai 69 de membri, CREDIDAM a ajuns, după 20 de ani, să fie asociația numărul unu a artiștilor interpreți din România, numărând peste 13.500 de membri, artiști români și străini, membri direcți și, indirect, la aproximativ un milion de interpreți străini, în baza acordurile bilaterale", a afirmat Ștefan Gheorghiu.

Potrivit acestuia, Centrul este singura organizație de gestiune colectivă pentru drepturile artiștilor interpreți din România care are relații cu organisme similare din străinătate, având încheiate 35 de acorduri bilaterale cu țări precum Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Elveția, Spania, Marea Britanie.

"În 19 ani de activitate, din 1996 până în 2015, CREDIDAM a plătit artiștilor în total 244.820.646 lei, iar impozite către stat în valoare de 100.505.575 lei. Total sume colectate în 2015 — 40.991.152 lei. Gestiune obligatorie — 27.493.495 lei, iar gestiune facultativă — 13.497.656 lei", a spus Gheorghiu.

Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate, CREDIDAM a organizat Ziua Porților Deschise, prilej cu care a prezentat publicului larg noul sediu. Participanții au putut cunoaște pașii pe care îi are de urmat un artist din momentul înscrierii ca membru.

AGERPRES/(A, AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere