„Creierul lui Putin”, amenințare voalată la adresa liderului de la Kremlin, după pierderea Herson: „Limita a fost atinsă”

„Creierul lui Putin”, amenințare voalată la adresa liderului de la Kremlin, după pierderea Herson: „Limita a fost atinsă”

Ideologul lui Putin, ultranaționalistul Alexandr Dughin, a publicat pe Telegram un mesaj considerat o amenințare voalată la adresa lui Vladimir Putin, mesaj care a dispărut la scurt timp, scrie LBC.

Alexandr Dughin consideră că pierderea Herson a atins o limită a eșecurilor militare FOTO Profimedia

Supranumit „creierul lui Putin”, filosoful ultranaționalist care și-a pierdut fiica într-un atac cu o mașină-capcană, a publicat un mesaj lung după ce armata rusă a pierdut orașul Herson, în care a dat de înțeles că guvernarea autocrată din Rusia nu și-a făcut treaba și ar trebui trasă la răspundere.

Autoritățile. Ele sunt responsabile pentru asta. Ce înseamnă autocrația, adică guvernarea noastră? Noi dăm Conducătorului putere absolută astfel încât el să ne salveze pe toți, oameni, cetățeni, stat, într-un moment critic. Dacă el se înconjoară de rahat sau scuipă pe justiția socială, este ceva neplăcut, dar cel puțin ne salvează. Ce se întâmplă dacă nu o face? Atunci are soarta regelui ploii (citiți Frazer). Autocrația are și un neajuns. Totalitatea puterii în caz de succes, dar și toată responsabilitatea în caz de eșec”, a scris Dughin.

Ideologul rus propune o soluție: o dictatură prin care să fie introdusă o nouă ideologie în locul celei existente, în fruntea căreia se află un conducător „suveran”.

Conducătorul [actual-n.red] aproape a reușit. Dar, din nou, aproape. Or Herson nu a fost parțial încercuit, ci a fost total încercuit. Problemele nu sunt cu Surovikin. Nu este politician, el e responsabil doar de partea tehnică a frontului. Atacul nu e la adresa lui. Știți la adresa cui este. Și nicio campanie de PR nu-l va mai salva acum. Într-o situație critică, tehnologiile politice nu funcționează. Istoria se pronunță azi. Și rostește – din punctul nostru de vedere- cuvinte îngrozitoare”.

Dughin arată în continuare că, cu toate că, aflată sub presiune, Moscova a făcut deja o serie de ajustări în privința gestionării „campaniei militare speciale”, ceea ce oricum a fost o situație extrem de nefericită, acestea nu au dat rezulte, și că soluția de ultimă instanță poate fi doar „ideologia”, adică un naționalism care să slujească intereselor Rusiei.

„Cea autentică, nu cea falsă pe care administrația prezidențială, speriată de moarte de realitatea revoltelor, încearcă să o vândă... Este o nesăbuință să marșezi pe distrugerea totală a omenirii din pricina fricii de Ideea Rusiei, a ideologiei noastre. Nu există altă cale. Autoritățile din Rusia nu mai pot ceda nimic altceva. Limita a fost atinsă. Nu mai există suficiente mijloace pur tehnice pentru Victorie. Războiul trebuie să devină pe deplin un război al poporului. Dar statul ar trebui să devină popular, să fie în aceeași măsură unul rus. Nu așa cum este acum”, a concluzionat Dughin.

Filosoful ultranaționalist rus face referire la studiul în domeniul mitologiei și religiei comparate „Creanga de Aur”, al antropologului scoțian Sir James George Frazer, în care un rege este ucis pentru că nu poate aduce ploaia pentru a-și scăpa supușii de secetă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina