Creşte numărul de angajaţi ai AEP şi scade vechimea necesară ocupării posturilor

Creşte numărul de angajaţi ai AEP şi scade vechimea necesară ocupării posturilor

Astfel, proiectul de lege transmis de şeful AEP, Constantin Mituleţu Buică, propune creşterea schemei de personal şi modificarea alineatului (2) din articolul 23, introducând o vechime mai mică necesară ocupării posturilor, după cum urmează:

„a) functia de consultant parlamentar, pentru a carei ocupare este necesara o vechime în specialitatea necesara ocuparii functiei de cel putin 1 an;

b) functia de expert parlamentar, pentru a carei ocupare este necesara o vechime în specialitatea necesara ocuparii functiei de cel putin 2 ani;

c) functia de consilier parlamentar, pentru a carei ocupare este necesara o vechime în specialitatea necesara ocuparii functiei de cel putin 3 ani”, arată textul proiectului legislativ.

Pentru ocuparea funcţiilor publice parlamentare de conducere din cadrul Autoritatii, cu exceptia celor de secretar general, secretar general adjunct, şef departament, director general, director, director adjunct, şef serviciu, şef de secţie şi şef birou, este necesar un „concurs sau examen, de catre personalul Autoritatii care are o vechime de cel putin 3 ani în specialitatea studiilor absolvite”.

De asemenea, eliberarea din functie, promovarea, modificarea, suspendarea şi încetarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici parlamentari ori, dupa caz, a raporturilor de munca ale personalului contractual, nu mai necesită propunerea secretarului general, iar ocuparea temporară a unu loc se poate face peentru o perioadă de 6 luni..

O altă modificare îi oferă preşedintelui AEP posibilitatea de a aproba sau respinge documentele supuse aprobării. În acelaşi timp, proiectul legislativ restrânge îndatoririle secretarului general, în sensul că acesta nu mai coordonează buna funcţionare a compartimentelor şi activităţilor cu caracter funcţional din cadrul Autorităţii.

De asemenea, cei doi secretari adjuncţi ai Autorităţii pot acum să fie numiţi prin modificarea raporturilor de serviciu, cu avizul consultative al birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

De asemenea, „în cadrul Departamentului sistemul informational electoral national se înfiinteaza, în conditiile art. 1022 alin.(3) din Legea m. 208/2015, cu modificarile şi completarile ulterioare, functii de specialist in tehnologia informatiei şi comunicatiilo”, iar departamentele de specialitate prevazute la alin. (1) se subordoneaza direct preşedintelui Autoritatii”, mai arată proiectul de lege”.

O altă modificare a proiectului prevede subordonarea filialelor către Departamentului coordonarea şi monitorizarea activitatilor în teritoriu.

De asemenea, la articolul 16, alineatele (3) şi (6) se modifica şi vor avea urmatorul cuprins: ,,(3) Directia este condusa de un director şi un director adjunct”, mai prevede proiectul de lege.

Pentru modificarea regulamentului, proiectul trebuie aprobat în Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlamentului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...