CRIMĂ! PSD taie banii studenților și indemnizațiile persoanelor cu handicap pentru a-i da primarilor partidului!

CRIMĂ! PSD taie banii studenților și indemnizațiile persoanelor cu handicap pentru a-i da primarilor partidului!

CRIMĂ! PSD taie banii studenților și indemnizațiile persoanelor cu handicap pentru a-i da primarilor partidului!

Rectificarea bugetara a fost punctul central in CEx luni, printre masurile propuse de Eugen Teodorovici, insa neanuntate, fiind si ajustari la ajutorul de somaj sau indemnizatia pentru persoanele cu handicap, au spus surse din PSD, pentru MEDIAFAX. Un alt Comitet Executiv va avea loc pe 22 iulie.

Timp de aproape doua ore subiectul principal al Comitetului Executiv de luni a fost rectificarea bugetara din 31 iulie, in contextul in care Guvernul nu mai are bani la buget, au spus sursele din PSD.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a mers pe ideea taierii unor programe sociale, acesta evocand si bursele pentru studenti, plus ajutoarele sociale, cu precadere ajutorul de somaj, in ideea de a convinge oamenii sa se integreze pe piata muncii. Cu toate acestea, Teodorovici nu a prezentat, in CEx, si forma pe care o va lua masura economica privitoare la ajutoarele de somaj, au precizat sursele social-democrate.

Printre alte masuri avute in vedere ar fi si ajustari ale indemnizatiei pentru persoanele cu handicap. Ideea taierii din programele sociale va fi facuta de PSD cu scopul de a salva Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL), au adaugat sursele mentionate.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat oficial, luni, doar ca in sedinta Comitetului Executiv National PSD, s-a convenit, de principiu, un plafon de 10.000 de lei pentru pensiile speciale, celor care depasesc aceasta suma urmand a le fi aplicata o "taxa de solidaritate".

El a mai spus ca Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numarul de calatorii gratuite cu trenul pentru studenti. De asemenea, limita de varsta a studentilor pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa