„Crimeea... este apărată de cele mai bune sisteme antiaeriene ale Rusiei, dar nu prea funcționează...”

„Crimeea... este apărată de cele mai bune sisteme antiaeriene ale Rusiei, dar nu prea funcționează...”

Cel mai înalt oficial al serviciilor secrete militare din Ucraina a declarat miercuri că ofensiva militară a Rusiei încetinește din cauza oboselii morale și fizice în rândul soldaților și a bazei de resurse „epuizate” a Moscovei, relatează Reuters.

Generalul Kirilo BudanovFoto: president.gov.ua

Remarca șefului agenției de informații pentru apărare, Kirilo Budanov, făcută la televiziune, a fost unul dintre cele mai puternice semnale ale Ucrainei că aceasta crede că puterea ofensivă a Rusiei ar putea scădea.

"Rusia a încetinit destul de serios ritmul atacului său. Motivul este epuizarea bazei lor de resurse, precum și oboseala morală și fizică din cauza luptei", a spus el.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat mai devreme că Moscova și-a încetinit în mod deliberat campania în Ucraina, iar că acest lucru a fost determinat de necesitatea reducerii victimelor civile.

Rusia a capturat rapid zone din sudul Ucrainei la începutul invaziei lansate de Moscova în urmă cu exact șase luni, dar atacul asupra Kievului a fost respins, iar Moscova s-a retras pentru a se concentra spre est.

Moscova susține că a capturat regiunea estică Luhansk la începutul lunii iulie, după o serie de bătălii lungi și sângeroase, dar de atunci nu a pretins niciun câștig teritorial major.

Sistemele rusești de apărare antiaeriană din Crimeea „nu prea funcționează”

Separat, Budanov a spus că sistemele rusești de apărare antiaeriană din peninsula anexată Crimeea „nu prea funcționează”.

Comentariul a fost unul dintre cele mai clare indicii de până acum că Ucraina ar putea desfășura atacuri în Crimeea, întrebat fiind despre o serie de explozii în peninsulă, pentru care Ucraina nu și-a revendicat responsabilitatea.

„Crimeea... este apărată de cele mai bune sisteme de apărare antiaeriană ale Rusiei”, a spus el.

„Nu prea funcționează și nu sunt capabili să apere teritoriul capturat de la Ucraina”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”