Crimeea: Hackerii au atacat un post de radio rusesc și au transmis imnul Ucrainei VIDEO

Crimeea: Hackerii au atacat un post de radio rusesc și au transmis imnul Ucrainei VIDEO

După un nou atac al hackerilor, imnul ucrainean a răsunat marți timp de câteva minute la postul de radio Krym, din peninsula Crimeea, ocupată de ruși, conform siteului rusesc de știri Lenta .

În Crimeea continuă atacurile asupra televiziunilor, radiourilor și site-urilor de știri Foto Arhivă

Potrivit sursei citate, hackerii au întrerupt transmisiunea postului de radio și au pus imnul Ucrainenei.

Oleg Kriuchkov, consilier al șefului Crimeei în domeniul politicii informaționale, a declarat pe canalul său de Telegram că persoane necunoscute au piratat transmisiunea site-ului Radio Krym.

Problema a afectat doar segmentul de internet și emițătoarele care au primit un semnal de la un satelit”, a afirmat acesta.

Potrivit lui, transmisiunea va fi restabilită în viitorul apropiat. El a mai spus că atacurile asupra site-urilor, a canalelor TV și posturilor de radio din Crimeea au continuat pentru a doua săptămână.

De altfel și pe rețelele de socializare au apărut imagini, care ar fi fost filmate în fața unui centru comercial din orașul Sevastopol, ce surprind momentul atacului cibernetic, când la radio se auzea imnul Ucrainei.

Recent hackerii ucraineni au atacat o televiziune din Crimeea ocupată de ruși - „Pervîi canal”- și au difuzat un videoclip cu o declarație a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski,

Iar într-un alt atac din luna iunie, hackerii au vizat postul de radio Kommersant FM, difuzând imnul Ucrainei, dar și câteva melodii pacifiste.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”