Crimeea, una dintre „terminațiile nervoase” ale Rusiei. Expert turc: Poate duce la folosirea armelor nucleare

Crimeea, una dintre „terminațiile nervoase” ale Rusiei. Expert turc: Poate duce la folosirea armelor nucleare

Un expert turc în politici de securitate, fost colonel de informații, consideră peninsula Crimeeea una „terminaţiile nervoase ale Rusiei” și că Moscova ar fi în stare să recurgă la arme nucleare pentru a nu pierde peninsula de la Marea Meagră.

Explozie la o bază militară din Crimeea FOTO Nexta

„Crimeea este una dintre terminaţiile nervoase ale Rusiei, una dintre cele mai importante regiuni pentru Rusia. Când spui flota rusă, spui Crimeea. Pierderea acestei regiuni reprezintă pentru Rusia o dimensiune care va duce la războiul nuclear”, a declarat Coşkun Başbuğ pentru TGRT Haber .

În opinia fostului colonel de informații turc, războiul s-a inversat odată cu explozia de pe podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia. „În momentul în care a fost atacată Strâmtoarea Kerci, mersul războiului s-a inversat. Abia acum începe războiul”, a apreciat el.

Coşkun Başbuğ a mai declarat că pierderea Crimeei ar putea însemna sfârșitul regimului Putin. Prin urmare, liderul de la Kremlin va folosi „toate atuurile pe teren” pentru a nu se întâmpla acest lucru.

Putin traversează zile grele și nu mai are nimic de pierdut, insistă Coşkun Başbuğ. „Mă gândesc că se vor folosi arme pe care le numim balistice. Sunt cele mai periculoase rachete de luptă. Pentru că Rusia nu mai are nicmic de pierdut, eu văd această posibilitate”, consideră el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...