Criminalitate organizată: Patronul unei reţele de comunicaţii criptate, inculpat în Statele Unite

Criminalitate organizată: Patronul unei reţele de comunicaţii criptate, inculpat în Statele Unite

Patronul şi un fost înalt oficial al companiei canadiene de reţele de telefonie criptate Sky Global au fost inculpaţi în Statele Unite unde sunt suspectaţi că i-au ajutat pe traficanţii de droguri să îşi protejeze comunicaţiile, a anunţat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Mandatele de arestare împotriva lui Jean-Francois Eap, şeful Sky Global, şi Thomas Herdman, "fost distribuitor la nivel înalt de dispozitive Sky Global", au fost emise vineri, a declarat ministerul într-un comunicat, preluat de AFP.

Inculparea lor pentru complicitate la trafic de droguri şi fraudă urmează anunţului despre o vastă operaţiune în Europa împotriva Sky ECC, un produs al Sky Global.

În Statele Unite, rechizitoriul susţine că Sky Global a generat profit de sute de milioane de dolari prin furnizarea unui serviciu care a permis reţelelor criminale din întreaga lume să-şi ascundă traficul internaţional de droguri de oamenii legii, a relevat procurorul federal însărcinat cu acest dosar, Randy Rossman.

"Dispozitivele Sky Global sunt concepute special pentru a împiedica forţele de ordine să monitorizeze în mod activ comunicaţiile dintre membrii organizaţiilor infracţionale transnaţionale", se spune în actul de acuzare, care estimează la "cel puţin 70.000" numărul de aparate Sky Global aflate în circulaţie în întreaga lume.

Parchetul federal belgian a anunţat marţi că a desfăşurat o vastă operaţiune a poliţiei vizând clienţii Sky ECC, ce a dus la arestarea a 48 de persoane, confiscarea de arme şi fonduri. Acest dosar a permis, de asemenea, confiscarea timp de doi ani a 17 tone de cocaină în Belgia.

Reţeaua face, de asemenea, obiectul unei vaste anchete anti-criminalitate în Franţa, unde are în jur de 2.000 de utilizatori şi este "utilizată aproape exclusiv de infractori cu profil înalt", potrivit procurorului din Paris, Remy Heitz.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, compania Sky ECC susţine "toleranţă zero" faţă de activitatea infracţională.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…