Criminalul din Berceni riscă închisoare pe viață. Motivul pentru care a fost schimbată încadrarea juridică, ce s-a aflat

Criminalul din Berceni riscă închisoare pe viață. Motivul pentru care a fost schimbată încadrarea juridică, ce s-a aflat

Criminalul din Berceni are toate șansele să fie condamnat la închisoare pe viață. Marcel Șerbuc va fi judecat pentru omor calificat, după ce încadrarea juridică a faptei a fost schimbată. Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit motivul pentru care anchetatorii au făcut acest lucru.

Marcel Șerbuc riscă închisoare pe viață FOTO Adevărul

"După audierea extinsă de astăzi, Marcel Șerbuc, asasinul copilei de 12 ani din Berceni, riscă închisoarea pe viașă, asta după ce a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din omor simplu în omor calificat. S-a avut în vedere aspectul că Marcel Șerbuc ar fi omorât-o pee fetiță pentru un interes material. Aceeastă schimbare a încadrării survine și ca urmare a faptului că din tot probatoriul administrat reiese fără tăgadă faptul că acesta încerca să obțină bani apelând la orice mijloace. De asemena, a fost extinsă urmărirea penală și pentru alte fapte, în speță, tâlhărie", a explicat Adrian Cuculis, apărătorul familiei victimei din dosar.

Criminalul din Berceni a mărturisit că a ucis-o pe fata de 12 ani găsită în lada canapelei. Dezvăluiri cutremurătoare

Marcel Șerbuc le-a povestit anchetatorilor pe 24 august 2023 cum s-a produs omorul. Acesta a declarat că fata de 12 ani l-a lovit, iar el a ripostat, lovind-o peste față. În acel moment, victima s-a dezechilibrat și s-a lovit de cadă.

În urma loviturii, fata a început să sângereze pe gură, iar el s-a speriat, a luat un șiret și a strangulat-o. Ulterior, bărbatul a curățat casa, a pus cadavrul în saci și l-a ascuns sub pat.

A declarat că fata l-a lovit, iar acesta a ripostat, a lovit-o peste față, apoi s-a dezechilibrat și s-a lovit de cadă. Din lovitura suferită, aceasta a început să sângereze. El s-a „speriat”, a luat un șiret și a strangulat-o. A curățat casa, apoi a pus cadavrul în saci și l-a pus sub pat”, a precizat avocatul Cuculis.

După comiterea crimei, suspectul a luat bijuteriile victimei și le-a amanetat . „În opinia mea, Marcel Șerbuc minte și încearcă să scape cu LCM (n.r: lovituri cauzatoare de moarte), și nu omor”, a declarat Adrian Cuculis.

Ilie Marcel Şerbuc, de 37 de ani, este acuzat că a ucis-o pe fetiţa concubinei sale şi a ascuns-o într-o canapea. El a fost adus în țară pe 22 august 2023 sub escortă din Olanda şi dus la audieri.

Trupul fetei de 12 ani a fost găsit, în luna iunie, într-un sac, ascuns într-un apartament din Berceni. JPe 24 august, au avut loc primele audieri ale suspectului, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”