Cristian Borcea primește o primă decizie în instanță de eliberare condiționată; hotărârea nu este însă definitivă

Cristian Borcea primește o primă decizie în instanță de eliberare condiționată; hotărârea nu este însă definitivă

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 au admis, miercuri, cererea de eliberare condiționată din închisoare a fostului finanțator al clubului Dinamo, Cristian Borcea, care execută la Penitenciarul Jilava o condamnare de 6 ani și 4 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Decizia nu este însă definitivă, iar DNA poate face contestație.

"Admite cererea de eliberare condiționată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiționată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 429/2014 emis de Tribunalul București în baza sentinței penale nr. 238/2012. Pune în vedere condamnatului dispozițiile art. 104 Cod penal, privind revocarea liberării condiționate. Măsura dispusă se comunică Administrației locului de deținere a inculpatului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în hotărârea instanței.

În martie 2014, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani și 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alți șapte reprezentanți ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali și Cristian Borcea se mai află în detenție, restul fiind eliberați condiționat.

Potrivit DNA, faptele săvârșite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obținuți din transferuri fiind "spălați" prin intermediul unor firme off-shore.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria