Cristian Bușoi dă asigurări că ”România este pe drumul cel bun”: Vom dispune de fondurile din PNRR, avem stabilitate financiară și una din cele mai mici datorii publice la nivel european

Cristian Bușoi dă asigurări că ”România este pe drumul cel bun”: Vom dispune de fondurile din PNRR, avem stabilitate financiară și una din cele mai mici datorii publice la nivel european

Avem bani pentru infrastructură, vom dispune de fondurile din PNRR, avem stabilitate financiară și avem încă una din cele mai mici datorii publice la nivel european, a dat asigurări eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE).

Într-un mesaj publicat pe Facebook, acesta a explicat că țara noastră are o ”datorie publică sub pragul de 60% din PIB, așa cum prevede și Tratatul de la Maastricht”, iar împrumuturile pe care le-a luat Guvernul în ultimele patru luni au fost ”la cele mai mici dobânzi din ultimele decenii, între 2.65-2.96% pentru a finanța deficitul bugetar, refinanța datoria externă și a consolida rezerva valutară”.

”Au fost luate credite și pentru realizarea investițiilor, pentru mari lucrări de infrastructură: 250 milioane euro de la Banca Europeană de Investiții pentru construirea spitalului regional de la Iași și 100 milioane de euro de la Banca Mondială pentru consolidarea și modernizarea a 55 de școli. Chiar dacă România a accesat mai multe împrumuturi, datoria noastră publică este sub media datoriilor guvernamentale din UE, care este în jur de 90,7”, a explicat Bușoi, care a dat asigurări că datoria publică a României ”se va stabiliza sub 54% din PIB, pe termen mediu”.

”Guvernăm responsabil și susținem investițiile. Am preluat un deficit mare. După guvernele PSD, am găsit o țară cu vistieria goală, cu un deficit uriaș. Deșii social-democrații nu au avut de-a lungul guvernării crize globale, așa cum a fost cea a pandemiei, a reușit să risipească mai mulți bani, decat suporta bugetul. Tot ei făceau împrumuturi pe piața externă la o dobânda dublă față de cea pe care a reușit să o obțină guvernul liberal. România este pe drumul cel bun! Avem bani pentru infrastructură, vom dispune de fondurile din PNRR, avem stabilitate financiară și avem încă una din cele mai mici datorii publice la nivel european. Avem toate premisele să asigurăm modernizarea și dezvoltarea țării și să creștem nivelul de trai în anii ce vor urma”, a mai spus eurodeputatul român.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...