Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, anunță că Johnson & Johnson a început livrarea vaccinului anti-COVID-19 în UE: Va accelara masiv campania de vaccinare

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, anunță că Johnson & Johnson a început livrarea vaccinului anti-COVID-19 în UE: Va accelara masiv campania de vaccinare

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, anunță că Johnson & Johnson a început luni livrarea vaccinului anti-COVID-19 în UE, exprimându-și încrederea că acest ser va ”accelara masiv campania de vaccinare din UE, mai ales dacă luăm în calcul că pentru imunizare este necesară administrarea unei singure doze de vaccin”.

”Johnson & Johnson a început de astăzi livrarea vaccinului anti-COVID-19 în Uniunea Europeană. 60 de mii de doze urmează să ajungă joi în România, într-o primă tranșă , care va fi distribuită către medicii de familie și în centrele mobile, iar până la finalul lunii iunie, producătorul Johnson & Johnson va livra, în întreaga UE, până la 55 de milioane de doze cu vaccin. Vaccinul are o bună eficacitate, demonstrată, în studiile clinice, atât împotriva tulpinii originale, cât și împotriva variațiilor britanice, sud-africane și braziliene”, a precizat europarlamentarul român într-un comunicat de presă.

Cristian Bușoi a explicat că în al doilea trimestru al acestui an, UE va primi 360 de milioane de doze din cele patru vaccinuri autorizate, mai mult de jumătate dintre acestea, adică 200 de milioane, fiind asigurate de Pfizer-BioNTech.

Aceasta veste bună este completată de o alta.

În cadrul unei ședințe a Grupului PPE din Parlamentul European desfășurate luni, președintele Comisiei ITRE din Legislativul european a fost informat de către comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, că, în Europa, a crescut la 53 numărul fabricilor autorizate pentru producția de vaccinuri împotriva COVID-19.

Totodată, Europa este singurul continent care folosește în prezent patru tipuri de vaccinuri anti- COVID19: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna și Johnson&Johnson.

”Aceste date ne îndreptățesc să fim mai mult decât optimiști privind succesul campaniei de vaccinare și a obiectivelor pe care ni le-am asumat la nivel european. Dacă totul va merge fără sincope, fiecare cetățean ar putea fi vaccinat până la mijlocul verii, în luna iulie, și sunt, deci, toate șansele ca viața să revină la normal”, și-a arătat optimismul Cristian Bușoi.

În încheiere, acesta a făcut apel la efort comun din partea ”decidenților politici de la nivel european și național, al medicilor, producătorilor de vaccinuri și al fiecărui cetățean în parte” pentru atingerea acestui deziderat.

Comisia Europeană a negociat intens pentru a le asigura cetățenilor UE un portofoliu diversificat de vaccinuri, la prețuri decente. A încheiat contracte cu 6 dezvoltatori de vaccinuri promițătoare, acoperind un portofoliu de peste 2,6 miliarde de doze.

Livrările de doze de vaccin în țările Uniunii Europene au crescut constant începând cu luna decembrie. Vaccinarea se accelerează în întreaga Uniune Europeană. Pe lângă cele patru vaccinuri autorizate deja pe piața europeană, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) evaluează alte câteva vaccinuri pentru a crește portofoliul de seruri în vederea atingerii obiectivului de a imuniza 80% din populația adultă din UE până la finalul verii.

Astfel, Executivul european colaborează îndeaproape cu industria pentru a spori capacitatea de producție a vaccinurilor în UE.

În același timp, a început să ia măsuri pentru a anticipa și a aborda noile variante ale virusului și pentru a dezvolta și produce rapid și în masă vaccinuri eficace împotriva acestor variante.

Acesta este motivul pentru care Comisia Europeană a lansat Incubatorul HERA. Scopul său este de a reuni oamenii de știință, industria și autoritățile publice și de a mobiliza toate resursele disponibile, astfel încât Europa să poată răspunde acestei amenințări.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…