Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE: Un vaccin eficient pentru toți cetățenii europeni, misiunea Grupului PPE

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE: Un vaccin eficient pentru toți cetățenii europeni, misiunea Grupului PPE

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European, transmite că misiunea Grupului Popularilor Europeni din Legislativul European este să ofere un vaccin „rapid, sigur și eficient pentru toți cetățenii europeni.”

„La întâlnirea săptămânală de astăzi, am avut-o invitată pe Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Am discutat despre situația la zi a campaniei de vaccinare, provocările cu care ne confruntăm din pricina variațiilor virusului, producția și livrările de vaccin asumate de AstraZeneca și calendarul de adoptare rapidă a proiectului privind certificatul verde digital”, a tranmis deputatul european într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Eurodeputații din Comisia pentru Sănătate vor dezbate marți, 23 martie, alături de directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente, Emer Cooke, autorizarea vaccinurilor anti-COVID-19 în UE, dar și ultimele evoluții ale vaccinurilor deja aprobate de către EMA.

Emer Cooke, directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), va actualiza eurodeputații Comisiei ENVI cu privire la statutul aprobării vaccinurilor COVID-19. Aceștia vor discuta, de asemenea, despre evaluarea recentă a EMA a vaccinului AstraZeneca.

Comitetul pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă al Agenției Europene pentru medicamente a ajuns la concluzia că vaccinul anti-COVID-19 produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca este sigur și eficient și că acest ser nu este asociat cu un risc crescut al trombozelor, a declarat joi, într-o conferință de presă, Emer Cooke, directorul executiv al EMA.

În urma recomandărilor științifice pozitive, EMA a autorizat patru vaccinuri împotriva COVID-19 pentru utilizare în UE (BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson). Au fost încheiate două contracte suplimentare care vor permite achiziționarea vaccinurilor odată ce s-au dovedit sigure și eficiente: Sanofi-GSK și CureVac (ambele în curs de revizuire). Au fost încheiate discuții cu alte două companii, Novavax și Valneva. EMA a început, de asemenea, o revizuire continuă a vaccinului Sputnik V (care nu face parte din portofoliul UE de vaccinuri COVID-19).

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”