Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din PE, subliniază necesitatea unei legislații care să sprijine îmbunătățirea calității vieții bolnavilor de cancer

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din PE, subliniază necesitatea unei legislații care să sprijine îmbunătățirea calității vieții bolnavilor de cancer

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European, subliniază necesitatea unei legislații care să sprijine îmbunătățirea calității vieții bolnavilor de cancer pe termen lung, potrivit unui mesaj pe Facebook.

Eroii, pacienți și medici, care duc în fiecare zi o luptă epuizantă și, de multe ori, inegală cu cancerul trebuie…

Posted by Cristian Bușoi on Wednesday, 17 February 2021

„Eroii, pacienți și medici, care duc în fiecare zi o luptă epuizantă și, de multe ori, inegală cu cancerul trebuie sprijiniți mai mult”, este de părere Cristian Bușoi.

Aceasta este principala misiune a Intergrupului “Challenge Cancer”, pe care îl conduce în Parlamentul European, și care s-a reunit miercuri în jurul unei teme sensibile și prea puțin abordate în România și restul țărilor europene: “Nevoile supraviețuitorilor de cancer”.

Potrivit lui Cristian Bușoi, are trebui să avem și în UE, după modelul SUA, o zi a “Supraviețuitorilor de cancer”.

„Această realizare ar fi o dovadă clară de solidaritate cu toți cei care duc această luptă și ar transpune în realitate o recomandare importantă din Misiunea împotriva cancerului pe care o avem în UE și anume, elaborarea unui program de cercetare la nivel european și sprijin politic pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților cu cancer și a supraviețuitorilor, a membrilor familiei și a îngrijitorilor, precum și a tuturor persoanelor cu o risc de cancer”, precizează eurodeputatul.

Numărul pacienților europeni care se vindecă de toate tipurile de cancer a crescut, în zece ani, la 39% în rândul bărbaților și la 51%, în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani, potrivit studiilor. Cu toate acestea, , spune Cristian Bușoi, legislația europeană nu acordă prea multă atenție îngrijirii acestor pacienți vulnerabili, care au nevoie de asistență medicală și nemedicală pe toată perioada vieții.

„Este foarte important să înțelegem că tratamentele pe care bolnavii de cancer le urmează pentru a învinge boala au efecte secundare pe termen lung cu consecințe asupra sănătății fizice, mentale și sociale. Nu puțini sunt pacienții care suferă de boli asociate cancerului și, din păcate, nu puțini sunt pacienții stigmatizați din cauza cancerului. Trebuie să îndreptăm aceste lucruri și stă în puterea noastră să facem recomandări pentru o legislație care să sprijine bolnavii de cancer și pe toți cei care luptă alături de ei pentru a învinge boala”, a subliniat președintele Intergrupului pentru Combaterea Cancerului.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...