Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie și cercetare din PE: Industria farmaceutică trebuie să respecte termenul de livrare a dozelor de vaccin anti-COVID-19 asumat prin contract

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie și cercetare din PE: Industria farmaceutică trebuie să respecte termenul de livrare a dozelor de vaccin anti-COVID-19 asumat prin contract

Este important ca industria farmaceutică să respecte termenele de livrare la care s-a angajat, a transmis eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European în cadrul unei reuniuni a task force-ului Grupului PPE din Parlamentul European.

În cadrul întâlnirii conduse de președintele popularilor europeni din Legislativul european, Manfred Weber, au fost abordate teme precum creșterea producției de vaccin în UE, consolidarea unei rețele strategice de vaccinuri pentru a răspunde urgențelor sanitare și îmbunătățirea accesului tuturor cetățenilor la vaccin.

”În UE se folosesc deja 3 tipuri de vaccin anti-COVID-19 produse de Pfizer – BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Agenția Europeană a Medicamentului evaluează în prezent posibilitatea de a recomanda și alte vaccinuri, iar Comisia ne-a informat și despre semnarea unui contract pentru vaccin anti-COVID-19 cu Novavax. (…) Este important ca industria să respecte termenele de livrare la care s-a angajat și este și de datoria noastră, a Grupului PPE, să ne asigurăm că acest lucru se va întâmpla”, a precizat Cristain Bușoi într-un mesaj pe Facebook, responsabil al Parlamentului European pentru relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Prin angajamentele deja semnate cu producătorii de vaccinuri, sunt asigurate pentru România și întreaga UE 2,6 miliarde de doze de vaccin .

Recent, Comisia Europeană a anunțat și updatarea contractului cu Moderna pentru alte 300 de milioane de doze. Întreaga cantitate este suficientă pentru imunizarea tuturor cetățenilor UE și pentru a ajuta și statele partenere.

Executivul european le-a solicitat luni companiilor farmaceutice să încheie contracte de cooperare – cum este cel convenit între compania franceză Sanofi şi cea americană Pfizer – pentru creşterea producţiei de doze de vaccin anti-COVID-19 , circa 16 unităţi de producţie europene îndeplinind standardele pentru a produce substanţa activă şi 21 pentru dozarea vaccinurilor în fiole.

Prin vocea comisarului european pentru piața internă, Thierry Breton, UE a admis că este nevoie de un efort industrial considerabil de creştere rapidă a liniilor de producţie pentru ”a putea creşte capacitatea de producţie în mod semnificativ în Europa astfel încât să se poată face faţă pandemiei”.

Cererea vine pe fondul întârzierilor înregistrate în livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 către statele membre.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro